lørdag 20. august 2016

Tabbetur

Da skulle det bli en teltnatt på fjellet igjen. I sekken som veier 12 kilo har jeg tatt med meg mye godsaker, for dette skulle være en kosetur i ved favorittvannene mine i indre Aure. Men til tross for at det skulle være en tur med mye godt hadde jeg i tankene at ettersom det begynner å bli godt mørkt rundt midnatt nå ville nok storfisken trekke inn på grunnene i jakt på noe å spise. Målet er som vanlig å lure kilosfisk, jeg vet den finnes i disse vannene.
Varmen er trykkende og svetten siler på tur oppover dalen, det er egentlig alt for varmt å gå i fjellet en slik dag synes jeg, tåler dårlig varmen egentlig. Liker best å slappe av ved sjøen slike dager...Vel oppe ved det nederste av de to vannene er det vindstille og det er forsiktige vak å se over hele vannet. Jeg vurderer en sund og campe her ved utløpet, har tatt noen fine fisker her før. Jeg bestemmer meg for å gå videre, jeg vil til neset der jeg bruker å slå leir når jeg er her.
Vel framme ved neset mitt slår jeg opp teltet. Det blåser mer her oppe. Nordavind, da er det håpløst å få fisk her vet jeg av erfaring. Ute på vannet holder noen storlom et skikkelig spetakkel. Det er skikkelig villmarkspreg over hylingen deres synes jeg.
Det begynner å bli kveld og sulten melder seg. Jeg setter opp teltet, pumper opp liggeunderlaget og ruller ut soveposen.
Da er det klart for middag, stekt laks med paprika, løk og creme fraiche. Jeg rigger meg opp og finner frem maten. Jeg plukker gassbrenneren ut av posen og stikker hånden nedi igjen etter fyrtøy. Posen er tom! Pokker, det skal da være både piezotenner og lighter i posen mener jeg. Har det ramlet ned i lyngen under liggeunderlaget da jeg tok ut brenneren kanskje? Svaret er nei, det ligger ingenting på bakken. Skuffelsen skyller inn over meg i bølger nærmest. Sekken! Jeg bruker da alltid å ha fyrstikker i topplommen på sekken. Jeg stuper inn i teltet for å se etter, men nei. Sekken er helt tom.

Hva gjør jeg nå? Jeg sitter en stund og tenker over hvilke muligheter jeg har. Tåka kommer sigende innover fra havet og lufta er kald og rå. Nordavinden har tatt seg opp ytterligere og av erfaring vet jeg at jeg da kommer nok til å gå en fiskeløs kveld i møte.

Slukøret tar jeg en avgjørelse. Teltet tas ned og sekken pakkes, jeg går hjem igjen!

4 kommentarer:

 1. Auda! Ikke gøy i det hele tatt kan jeg tenke meg. Har til gode å oppleve akkurat det der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du slipper det, Bjarne :) Jeg kunne levd på brødmat et døgn hvis jeg hadde rasjonert, men det er bedre å tusle hjem da synes jeg.
   Jeg blir nok å dobbelsjekke posen med brenneren neste gang, dessuten blir det gjennomgang av sekkene mine - heretter skal det være fyrtøy i hver en sekk :)

   Slett
 2. Uffda, det var ergelig. Jeg har lagt et tennstål i rep-sett/verktøyposen min, sånn at det skal være med uansett. Hvorvidt jeg klarer å bruke det den dagen behovet melder seg (bruker som regel fyrstikker eller lighter), vil vise seg…

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg må finne noen rutiner for dette jeg også, er andre gangen på et års tid jeg befinner meg på fjellet uten fyrtøy dette... :)

   Slett