fredag 12. august 2016

Utenatt på Sølømsfjellet

Dette er en tur jeg ikke tenkte skulle publiseres på bloggen. Men det er lov å ombestemme seg og her kommer et forsinket innlegg.

Lørdag 11. juni.
Med godvær meld hele helgen var det på tide med en natt i sovepose. Spørsmålet var hvor skulle jeg dra. Våren var se i fjellet og mange vann i høyden var islagt enda. Jeg ville opp på fjellet, det fristet mer enn å ligge ved et skogstjern. Sekken er pakket lett, det blir overnatting i sovepose og fjellduk denne turen.

På sen formiddag starter jeg turen fra Sølømen, det er varmt og vindstille, men det går lett oppover takket være enn sekk på rett over 10 kg.

Oppe på Sølømsfjellet. Ligger en del is og snø enda.

Vannet jeg skal campe ved ser isfritt ut.

Framme ved vannet ser jeg at det er isfritt.
Jeg skal ligge ved vannet jeg liker å kalle Sølømsvatnet, men den kalles også Rådyrtjønna og Haraldtjønna. Det er forsiktige vak på vannet, men jeg velger å spise først. Snurring blir middagen i dag, jeg setter boksen rett på brenneren på svak varme, fungerer knall.
Snurring varmes på Optimus Hiker.
Ikke den letteste brenneren, men det er den jeg trives best med.
Etter en god stund resultatløst fiske gir jeg opp og går en tur opp på toppen av Sølømsfjellet og det blir en liten rundtur av det før jeg er tilbake i leiren.Jeg sitter og nyter utsikten ned på Steingeitvatnet.
Utpå kvelden kommer Kjell Petter og Rago også og vi tar en runde resutatløst fiske igjen, resten av kvelden blir det avslapping i leir.
Kjell Petter er klar for natten.

Liggeplassen min.
Søndag 12. juni.
So og pen vær i dag også. Har vært våken noen ganger gjennom natten, hørte fjellrypa i fjellsida ovenfor vannet, men jeg har sovet godt.
Etter frokost prøves fisket igjen, ikke livstegn. Vi bestemmer oss for å legge ruta over toppen av Sølømsfjellet på hjemvei.

Snart på toppen.

Kjell Petter og Rago på toppen av Sølømfjellet.

Undertegnede.

Brukte mobilen som kamera på denne turen, bildene blir ikke like bra som med et kamera da synes jeg. 

9 kommentarer:

 1. Flott tur dere hadde! Neida, mobilbilder funker fint det på web. Trenger ikke mye kamera til bra turbilder! Innholdet er viktigst! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er slike hyggelige tilbakemeldinger som gir meg lyste på på å blogge. Takk skal du ha, Bjarne.
   Slike turer men en overnatting synes jeg er undervurdert, skal ikke mer til for å bryte opp hverdagen litt :)

   Slett
 2. Er det fin fisk oppi fjellet der? ☺

  SvarSlett
 3. Standard stekefisk, 250-300 gram. Men steingrunn gjør at det er god smak på fisken og den flotte plassen gjør at jeg liker meg så godt her.

  SvarSlett
 4. Fine fjell i Aure ja. Får rusle meg en tur oppå der når våren kommer. Vet ikke noe bedre en å fiske i et stille fjellvann. Teltplass en din ser jo virkelig spektakulær ut. Er det på enden av Søllømsvatnet? ☺

  SvarSlett
 5. Har du fiska i Torsetvatnet og Småvatna noen gang? Driver og myser på kartet og ser etter nye steder å gå. Bor i Kristiansund, så Aure er i passe avstand når en skal på helgeturer. Måtte bare våren komme snart så jeg kan pakke sekk og fiskestang og begynne igjen. ☺

  SvarSlett
 6. Jada, i Småvatna er det standard steikefisk 200-300 gram, i Torsetvatnet er det mulig å få større fisk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flotte greier, da har jeg vårens første fiskedestinasjon klar! 😀

   Slett